2021mar 08
1

Athens Vis Pre-Moot 2021

Ο Δημήτρης Εμβαλωμένος, Δικηγόρος LL.M., Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης & του Centre of Effective Dispute Resolution (CEDR) του Λονδίνου, Αναπλ. Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Bahas, Gramatidis & Partners, συμμετείχε ως Διαιτητής στο Athens Vis Pre-Moot 2021 | 6th Round Arbitrators.

Με μεγάλη επιτυχία – συμμετοχή διεξήχθη και φέτος, στις 26 – 28 Φεβρουαρίου 2021, το τρίτο Athens Vis Pre-Moot, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Vis Moot Court Competition on International Commercial Arbitration, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του ΕΟΔΙΔ.

Το Athens Vis Pre-Moot είναι μία διοργάνωση φιλικών αγώνων διαιτησίας στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης “Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot”. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδιωτικού δικαίου στον κόσμο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό ομάδων από Νομικές Σχολές παγκοσμίως. Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η Διεθνής Εμπορική Διαιτησία και τα θέματα που εκάστοτε επιλέγονται αποτελούν φλέγοντα νομικά ζητήματα τόσο στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας όσο και στο διεθνές εμπορικό δίκαιο. Οι νομικές συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 είναι κεντρικό ζήτημα του φετινού διαγωνισμού, ο τελικός γύρος του οποίου θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2021 στη Βιέννη και το Χονγκ Κονγκ.

Ο ΕΟΔΙΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας) παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών με γνώμονα την έγκαιρη, οικονομική και αποτελεσματική επίλυση κάθε υπόθεσης δεκτικής διαμεσολάβησης ή/και διαιτησίας, σε συνεργασία με επιλεγμένους Διαιτητές και Διαμεσολαβητές με κύρος και εμπειρία στην επίλυση εγχώριων και διεθνών διαφορών, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, με κατάλληλο προσωπικό και άρτια υλικοτεχνική υποδομή. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΟΔΙΔ εδώ.

Πρόσφατα σχόλια – δημοσιεύσεις του Δημήτρη Εμβαλωμένου για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης εδώ.